EPBD keuringWaarom een EPBD keuring

Een EPBD keuring moet sinds 1 december 2013 uitgevoerd worden op airconditioningsystemen met een totaal opgesteld koelvermogen van meer dan 12 kW. Na een goedkeuring moet deze herkeuring elke 5 jaar worden herhaald.
Sigtenhorst installatietechniek is gecertificeerd om een EPDB keuring uit te mogen voeren !

epbd-keuring-check-300x96

Het gaat in deze regeling vooralsnog om comfortkoeling dus koel- en vriescellen vallen bijvoorbeeld niet onder deze regeling.

In het kort komt de EPBD-airco regeling op het volgende neer:

  • De EPBD wet- en regelgeving geldt sinds 1 december 2013 voor gebouwen met airconditioninginstallaties voor comfortkoeling met een totaal koelvermogen van 12 kW en meer;
  • De verantwoordelijkheid om te voldoen aan de EPBD-regeling ligt bij de eigenaar/beheerder van een gebouw;
  • De keuring moet uitgevoerd worden door een EPBD-A of B gecertificeerde monteur en de beheerder/eigenaar krijgt een rapport met de resultaten en aanbevelingen van de keuring
  • Installaties moeten eens in de 5 jaar EPBD-gekeurd worden.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over EPDB keuringen.

Gecertificeerde EPBD keuring

Een erkende EPBD keuring is alleen geldig als deze door een gecertificeerd EPBD keuringsbedrijf is uitgevoerd. Sigtenhorst installatietechniek beschikt over alle benodigde papieren en mag daardoor dit soort keuringen uitvoeren.

EPBD achtergrondinformatie

EPBD is een Nederlandse invulling van de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD). De uiteindelijke herziene richtlijn verplicht de landen in de EU om passende maatregelen te neme welke de energieprestatie van gebouwen verbetert.
Het uiteindelijke doel van de EPBD is om uiterlijk 2020 20% minder CO2-uitstoot te hebben en daarbij 20% energiebesparing te bereiken. Een uitvloeing daarvan is dat airconditioningsystemen met een totaal opgesteld koelvermogen van meer dan 12 kW eens in de 5 jaar gekeurd dienen te worden door middel van een EPBD keuring.

EPBD keuring of informatie aanvragen?

Heeft u vragen of wilt u een keuring aanvragen? In het gele vlak rechts kunt u informatie of een keuring aanvragen. Wilt u liever iemand live spreken? Neem contact met ons op of klik rechtsboven op Bel Ons